A legújabb irodatrendek

Milánóban jártunk a szokásos Salone del Mobile látogatásunkon, ahol idén az egyik kiemelt téma ismét az iroda dizájn volt. Milyenek lesznek az idei irodatrendek? Eláruljuk!

 

A hatalmas kiállításon szó szerint minden volt, ami irodával kapcsolatos: ergonomikus székek, asztalok, fali elemek, térelválasztók, világítás, innovatív anyagok, burkolatok… Szóval igazi paradicsom az irodaterek szakértőinek.

 

A legnagyobb figyelmet az irodai akusztika kapta, ez továbbra is az egyik legerősebben fejlődő irodai trend. Akusztikus panelek és kárpitozott, hangelnyelő bútorok sorakoztak fel szép számban, különféle színekben és formákban. A mennyezet, a térelválasztó elemek, de még a hinta is mind speciális hangelnyelő kárpit bevonatot kapnak a kellemesebb munkahelyi akusztika érdekében.Akusztikailag szintén hasznos elemnek bizonyul a néhány éve divatba jött phone booth vagy phone boxok, melyek lehetőséget biztosítanak a kollégáknak, hogy nyugodtan intézzék telefonos megbeszéléseiket – ez különösen előnyös egy open office esetében. A szeparációt és hanggátlást szolgálják az üveg és a növénnyel befuttatott térelválasztók is, melyek légies megjelenést kölcsönöznek bármely térnek. Az üvegfalak azonban kicsit új külsővel érkeznek, ugyanis megjelentek a furnér borítású üvegfal profilok, melyek nagyon egyedi, elegáns megoldások lehetnek az exkluzív irodában.

 

A másik iránymutató trend a moduláris bútorok irodai felhasználása, azaz a könnyen variálható, mobilis daraboké lesz a főszerep. Leginkább a közösségi terek, a társasági légkör kényelmét szolgálják ezek a bútorok, melyekbe sokszor különleges elemeket, pl. wifit és csatlakozókat is integrálnak. Szintén a kényelem és a transzformáció érdekében olyan elektromosan állítható asztalok is megjelennek, melyek egyszerre töltik be a tárgyalóasztal és a szeparálható munkaállomás szerepét.Az irodai világítás továbbra is kiemelten fontos, a fényforrásoknál az összes nagy gyártó kizárólag LED-es világítást alkalmaz. Az idei fő irányvonalat nagy, hangsúlyos lámpák és egyedi, moduláris fali lámpa installációk jellemzik.

 

Színek tekintetében jellemzően a semleges, azon belül is a melegebb, mélyebb árnyalatok hódítanak, mint például a mályva, méregzöld, olajzöld. Jellemző, hogy a természetes, földszínek adják meg az iroda egységes arculatát, melyet 1-1 erőteljesebb, élénkebb színnel tesznek egyedivé.

 

Az anyagoknál továbbra is hódít a fa, ám jellemzően a csomómentes, kezelt felületeké lesz a főszerep, a rusztikus kezd kimenni a divatból. Sokkal letisztultabb, finomabb faanyagok öltöztetik a bútorokat. A természetesség a falakon is feltűnik, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az élő falak és a hangsúlyos növénykompozíciók.Level UP Office Design

1115 Budapest, Kelenföldi út 2.

Email

hello@levelupdesign.hu

Telefon

Bányai Norbert | +36 70 942 13 18
Kiss Péter | +36 30 602 20 28

Keress meg minket,
ismerjük meg egymást!

* A csillaggal megjelölt mezőket kérünk, hogy mindenképp töltsd ki az üzenet elküldéséhez.